VAUVAPERHEIDEN OHJAUS, IMETYSOHJAUS, SYNNYTYSVALMENNUS

Kotiin annettavaa tukea ja neuvontaa imetyksessä, kiireetöntä keskustelua ja imetyksen konkreettista ohjaamista imetystilanteessa tai pulloruokinnassa. Vauvaperheiden yleistä ohjausta esimerkiksi perushoidossa sekä nukkumisessa. Jännittääkö synnytys, pelottaako? Saatavilla myös synnytysvalmennusta odottaville äideille ja perheille.

Arkisin
Klo 7-18 52€/h
Klo 18-22 54€/h
Sopimuksen mukaan myös viikonloppuisin

Kilometrikorvaus on 0,53€/km Kauhajoen keskustasta mitaten. Tällä korvataan ajamiseen kuluvaa työaikaa. Käynnin peruutukset ovat maksuttomia 24 h ennen sovittua käynnin alkua. Peruuttamattomista tai myöhemmin tehdyistä peruutuksista veloitamme puolet varatun kotikäynnin hinnasta.

Me tiedämme, että moni imettämisen eri ongelmien kanssa kamppaileva äiti ei saa apua riittävän nopeasti ja näin imetyksestä saatetaan luopua heti alkumetreillä. Imetysongelmat ovat lähes aina ratkaistavissa. Imetyksen onnistumisella on merkitystä niin vauvan kuin koko perheenkin hyvinvoinnin ja terveyden kannalta. Saat meidät kotiisi auttamaan pikimmiten juuri silloin kuin teidän perheelle parhaiten sopii. Kiireetöntä ja kohtaavaa keskustelua ja lempeää ohjaamista Teille tutussa ja turvallisessa ympäristössä. Haluamme auttaa Teitä onnistumaan
imetyksen kanssa, voimaantumisen kokemus tuo onnellisuutta äidille ja sitä kautta myös vauvalle. Pelkästään yksi käynti voi tuoda ison avun Teidän perheellenne. Imetysongelmien kanssa ei kannata jäädä yksin.
Jokainen perhe määrittää itse avun tarpeensa ja me tuemme sekä täys- että osittaisimetyksessä perheen tavoitteiden mukaisesti ja olemme myös tukena imetyksen lopettamisessa. Imetyssuunnitelma voidaan tehdä perheelle jo raskausaikanakin.

Jännittääkö tai pelottaako sinua raskaus ja synnytys?
Odottajalle on varsin yleistä ja inhimillistä, tuntea pelkoa ja jännitystä, onhan kehossasi tapahtumassa uuden elämän alku. Saat meiltä yksilöllistä synnytysvalmennusta, jolloin sinun on turvallista keskustella mieltäsi painavista huolista raskauden ja synnytyksen asiossa. Kokemuksemme mukaan odottajalle usein herää menettämisen ja epäonnistumisen pelkoa tai muita ikäviä tunteita, jotka aiheuttavat ahdistusta. Niin kohdussa kasvavan vauvan kuin vanhempienkin hyvinvoinnin kannalta on hyvä saada
apua ja tukea. Haluamme tarjota tukea, jonka avulla raskaudesta voisi nauttia ilman pelkoja, olla onnellinen pienestä ihmeestä, joka on tulossa täydentämään teidän perhettänne.

Kun vauva tulee taloon, muuttuu ja mullistuu perheen elämä, on se sitten perheen ensimmäinen lapsi tai että perheessä on jo entuudestaan lapsia. Vaikka vanhemmilla olisi tietoa ja kokemusta, saattaa silti uusi arki tuoda eteen yllättäviä haasteita. Jokainen vauva ja lapsi on erilainen, erilaisine tarpeineen. Vanhempi helposti alkaa turhautumaan, kun tietyt ongelmat jatkuvat pidempään. Yleisimmät ongelmat liittyvät perushoidollisiin asioihin, vatsavaivoihin, iho-ongelmiin ja nukkumiseen. Silloin apuun voit pyytää Meitä yhdessä kanssanne pohtimaan ja tarkastelemaan miten Teidän perheen elämää saadaan paremmaksi. Tarjoamme uusia näkökulmia ja työkaluja kasvattajan työkalupakkiin.

Vauvaperheiden palveluissa käytössänne on lempeyttä ja lämpöä huokuva ammattilainen, Sairaanhoitaja/Kätilö Piia Äijö.

Piia on sekä imetysohjaaja sekä imetyskouluttaja. Lisäksi IBCLC -koulutus eli kansainvälinen imetysasiantuntijatutkinto. Tutkinnosta saa sertifikaatin ja sen saaminen edellyttää siis 5 vuoden aikana 1000 tuntia imetysohjausta ja 90 tuntia imetysaiheista koulutusta. Kyseessä on siis imetysammattilaisen antamaa imetysohjausta, joka osaa tukea ja neuvoa haastavissakin imetyspulmissa. Piia hoitaa vauvaperheiden käynnit pääasiallisesti.

Toisena ammattilaisena vauvaperheiden palveluissa käytössänne on Sairaanhoitaja ja imetysohjaaja (20h koulutus) Jonna Hiipakka.

Käytämme Tukesin ja Valviran määritysten mukaista vakauskelpoista vaakaa vauvan punnituksessa.

Kotikäynnin pääset varaamaan joko soittamalla tai Verkkoajanvarauksella VARAA AIKA -välilehdeltä tai painikkeesta.